Kan jij niet zonder je coffee? Dat is helemaal niet erg, want koffie is juist goed voor je.
En wel om deze 7 redenen

1. Het is goed voor je hart
Dat blijkt uit een Koreaans onderzoek. De onderzoekers kwamen erachter dat mensen die 3 tot 5 bakkies leut per dag drinken minder kans hebben op hart- en vaatziekten.

2. Het heeft mogelijk een beschermende werking  op de lever
Wie meer dan 3 kopjes met het zwarte goud drinkt, heeft minder abnormale leverenzymen dan de niet-koffiedrinkers en maakt minder kans op levercirrose – een ziekte die ontstaat door teveel drank. Dat geldt trouwens ook voor koffie zonder cafeïne.

3. Cafeïne is goed voor de bloedsomloop
Het zou het functioneren van de kleine bloedvaten verbeteren. Bij 27 volwassenen werd de bloedstroom in een vinger gecontroleerd na het drinken van een kop koffie. Gedurende 75 minuten was de doorstroom 30% hoger dan bij decafeïne-drinkers.

4. Er zitten antioxidanten in
In groenten en fruit zitten antioxidanten, maar in koffie ook. En díe antioxidanten neemt je lichaam nog beter op ook.

5. Het kan alzheimer en parkinson remmen
Het drinken van 5 koppen met het zwarte goud per dag zou de klontering van het schadelijke amyloïde-eiwit in de hersenen kunnen stopzetten. Wetenschappers onderzoeken nu of cafeïne kan worden ingezet als medicijn tegen alzheimer.

6. Een scrub van koffiedik vermindert cellulitis
Meng het koffiedik met een beetje olijfolie, een paar keer per week inwrijven onder de douche en 5 minuten laten inwerken. Dat zou al helpen tegen putjes.

7. Het  is goed voor je gebit
Volgens Braziliaanse onderzoekers voorkomt koffie tandbederf. Sommige soorten koffiebonen hebben namelijk een antibacteriële werking. Wel met mate drinken, want te veel koffie kan weer vlekken op de tanden veroorzaken.