Voor deze heerlijke mango smoothie wordt alleen de Rolls-Royce onder de mango’s gebruikt: de Alphonso-Mango

Volgens kenners is deze mango de lekkerste mango die er is! De Alphonso mango’s groeien aan de Ratnagiri kust van India, het land waar zowel mango’s als mangobomen heilig zijn. De mango speelt namelijk een belangrijke rol in de symboliek van het boeddhisme. Daarnaast zijn mango’s rijk aan vezels, vitamine A (het hoogste gehalte van alle soorten fruit), ijzer, kalium en vitamine C.


 

Strawberry/banana, a match made in heaven! Deze smoothie zit barstensvol met heerlijke aardbeien en banaan

Voor de Strawberry/Banana smoothie worden alleen de beste aardbeien gebruikt uit Polen, waar ze nog met de hand geplukt worden. Aardbeien zijn naast heel erg lekker, ook heel gezond. Ze zitten namelijk vol met vitamine C en worden door wetenschappers tot het gezondste fruit gerekend! Aardbeien helpen zelfs tegen tandverkleuring en tandsteen. Het is daarnaast de enige fruitsoort die zijn zaden aan de buitenkant draagt, één aardbei heeft gemiddeld 200 zaadjes.

Ook de banaan is een populaire vrucht en dat is niet zonder reden. In bananen zit namelijk serotonine, het ‘feelgood’ hormoon bij uitstek. Bananen bevatten daarnaast vitamine C, ijzer, kalium en helpen tegen brandend maagzuur. Twee heerlijke en gezonde vruchten, in één shake.


 

De andere helft van deze tropische smoothie is de kokosnoot. De kokosnoot is eigenlijk geen noot maar een vrucht afkomstig van de kokospalm. Kokospalmen kunnen wel 20 à 30 meter hoog worden en per jaar 50 tot 100 kokosnoten produceren.De ananas die wij voor de Menga gebruiken komt speciaal uit het zonnige Costa Rica. De naam ananas is afgeleid van het Paraguyaanse ‘nana’, dat ‘uitstekende vrucht’ betekent. Het Engelse ‘pineapple’ is juist weer afgeleid van het woord ‘denneappel’, vanwege de gelijkenis met de ananas.


 

Een heerlijke bosvruchten combinatie met blauwe bes, braam en aardbei!

Ook heerlijk in combinatie met yoghurt of om te gebuiken in een bessen cocktail!Deze bosvruchten combinatie is heerlijk met de volle zoete smaak van blauwe bessen, bramen en aardbeien. Deze smoothie is de nieuwste variant Menga. Desalniettemin is het een zeer populaire smaak!

menga-logo-73x67px